محصولات

نصب و اجرای سیستم فتوو لتاییک

نصب و اجرای سیستم فتوو لتاییک - 5.0 out of 5 1 based on 1 vote

سیستم فتوولتاییک

پدیده‌ که در اثر تابش نور بدون مصرف از مکانیزم‌ محرک، الکتریسیته تولید کند پدیده فتوولتائیک و به هر سیستم که از این پدیده‌ مصرف کند سیستم فتوولتائیک گوید. سیستم‌ فتوولتائیک از پر مصرف ‌ترین کاربرد انرژی‌ نو ‌باشد و تاکنون سیستم‌ گوناگونی با ظرفیت‌ مختلف۵/۰ وات در سرتاسردنیا نصب و راه اندازی شده‌ و با توجه به قابلیت اطمینان و عملکرد این سیستم‌ هر روزه بر تعداد متقاضی آن افزوده گردد. از سری و موازی کردن سلول آفتابی می‌توان به جریان و ولتاژ قابل قبول دست یافت. به یک مجموعه از سلول سری شده پنل فتوولتائیک ‌گوید. این گونه سلول  در عموم از ماده سیلیسیم تهیه ‌شود و سیلیسیم مورد نیاز از شن و ماسه تهیه ‌شود که در مناطق کویری کشور، به فراوان یافت ‌گردد.  از نظر تأمین ماده اول این سلول هیچ نوع کمبود در کشور ما وجود ندارد. سیستم فتوولتائیک را می‌توان در طور کل به دو بخش اصل تقسیم نمود که به طور خلاصه به توضیح پرداخت.

            پنل خورشیدی:

این بخش در واقع مبدل انرژی تابش خورشید به انرژی الکتریکی بدون واسطه مکانیک باشد. لازم به این بخش در واقع کلیه مشخصات سیستم را کنترل کرده و توان ورودی پنل را بر پایه طراح انجام شده و نیاز مصرف کننده به بار یا باتری تزریق و کنترل کند.در این بخش مشخصات و عناصر تشکیل دهنده با دقت به نیاز بار الکتریکی و مصرف کننده و نیز شرایط آب و هوای محلی تغییرکند.

            مصرف کننده یا بار الکتریکی:

با توجه به خروج DC پنل فتوولتائیک، مصرف کننده می‌توان دو نوع DC یا AC باشد، همین شکل با آرایش مختلف پنل فتوولتائیک می‌توان نیاز مصرف کننده را با توان متفاوت تأمین کرد. با دقت به کم شدن روز افزون ذخائر سوخت فسیلی و خطر ناشی شده به کارگیری نیروگاه اتم، گمان قوی وجود داشته که در آینده‌ سلول خورشیدی به انرژی برق به‌ عنوان جایگزین مناسب و بی خطر برای سوخت فسیل و نیروگاه اتم به دست انسان به کار گرفته شود.

 

 

مصارف و کاربرد نیروگاه فتوولتائیک:

            مصارف فضانوردی و تأمین انرژی مورد نیاز ماهواره‌ جهت ارسال پیام

روشنایی خورشیدی

در حال حاضر روشنایی خورشیدی بالاترین اندازه کاربرد سیستم‌ فتوولتائیک را در سرتا سر جهان دارد و سالانه ده ها هزار نمونه از این سیستم در سرتاسر جهان نصب و راه اندازی ‌گردد، ماثل برق جاده‌ و تونل به خصوص در مناطقی که به شبکه برق دسترس ندارد، تأمین برق پاسگاه مرزی که دور از شبکه برق هست، تأمین برق مناطق شکاربان و مناطق حفاظت شده مانند جزیره‌ دور افتاده که جنبه نظامی دارد.

            سیستم تغذیه کننده یک واحد مسکونی :

انرژی مورد نیاز لوازم برقی منازل شهری و روستایی و مراکز تجاری را می‌توان با مصرف از پنل فتوولتائیک و سیستم ذخیره کننده و کنترل به نسبت ساده، تأمین کرد.

            سیستم پمپاژ خورشیدی:

سیستم پمپ فتوولتائیک قابل استحصال آب از چاه، قنات، چشمه‌، رودخانه‌ را  برای مصرف متنوع دارا ‌باشد.

            سیستم تغذیه کننده ایستگاه مخابراتی و زلزله نگاری:

ایستگاه مخابراتی و یا زلزله نگاری در مکان فاقد شبکه سرتا سری و صعب العبور و یا در محل که احداث پست فشار قوی به فشار ضعیف و تأمین توان الکتریکی ایستگاه ذکر شده صرف اقتصادی و حفاظت الکتریکی ندارد نصب شده‌ است.

            ماشین حساب، ساعت، رادیو، ضبط صوت و وسایل بازی کودکان یا هرشکل وسیله‌ که با باطری خشک کار می‌کرده و دیگر از کاربرد این سیستم باشد.

در ژاپن در سال ۱۹۸۳ حدود ۳۰ میلیون ماشین حساب خورشیدی تولید کرده‌است که سلول خورشیدی به کار گرفته در آن مساحتی حدود ۲۰ هزار متر مربع و توان الکتریک معادل ۵۰۰ کیلووات داشته ‌است.

            نیروگاه فتوولتائیک :

با  مصرف سیستم‌ فتوولتائیک در بخش انرژی الکتریکی مورد نیاز ساختمانها اطلاعات و تجربیات کافی جهت احداث واحد بزرگ‌ حاصل گردد و همه اکنون درزیادی از کشور دنیا نیروگاه فتوولتائیک در واحد کوچک و بزرگ و به شکل اتصال به شبکه و یا مستقل از شبکه نصب و راه اندازی شده‌ واین تأسیس دارای هزینه ساخت، راه اندازی و نگه داری بالا ‌باشد که فعلی در مقرون به صرفه نیست.

            یخچال خورشیدی :

از یخچال خورشیدی برای سرویس دهی و ارائه خدمات بهداشت و تغذیه‌ در مناطق دور افتاده ومصرف می‌گردد.کارکرد مناسب یخچال خورشیدی تا اندازهای بوده‌ که در طی ۵ سال قبل بیش از ۱۰۰۰۰ یخچال خورشیدی برای کاربرد بهداشتی و درمانی در سرتا سر آفریقا راه اندازی شده ‌است.

            سیستم تغذیه کننده پرتابل یا قابل حمل :

قابلیت حمل و نقل وآسانی در نصب و راه اندازی از جمله مزایای این سیستم‌ ‌باشد بازده توان این سیستم‌ از ۱۰۰ وات الی یک کیلو وات تعریف شده‌ و از جمله کاربرد آن می‌توان به تأمین برق اضطراری در موارد بروز حوادث غیر مترقبه، سیستم تغذیه کننده یک چادر عشایر و کمپ‌ جنگل اشاره کرد.

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

طراحی و پیاده سازی M.A