سؤالات متداول
اینورتر چیست؟
برای راه اندازی و استفاده از وسایل الکتریکی معمولا به یک منبع ولتاژ AC (برق شهر) نیاز می باشد. مواقعی پیش می آید که برق شهر در دسترس نیست و تنها یک منبع ولتاژ DC (باطری) با مشخصات خاص در دسترس می باشد. در این شرایط ما نیاز به وسیله ای داریم که بتواند از این منبع DC یک منبع ACایجاد و نیاز ما را برطرف نماید. این وسیله ((اینورتر)) نام دارد.
تفاوت اینورتر با ژنراتور چیست؟
اگر چه ژنراتور و اینورتر هر دو قادر به تولید برق شبیه به برق شهر می باشند ولی استفاده از اینورتر محاسنی به شرح ذیل است:
- بی صدا بودن
- عدم آلایندگی محیط زیست(نداشتن دود)
- عدم استهلاک مکانیکی
- عدم نیاز به تعمیر و نگهداری
- مصرف انرژی متناسب با جریان خروجی
- روشن و خاموش کردن سریع و امکان کنترل و مانیتورینگ از دور
- توانایی کار در محیطهای بسته و محدود
تقسیم بندی اینورترها بر اساس شکل موج خروجی چگونه می باشد؟
یکی از مهمترین تفاوت ها در انواع اینورتر، شکل موج خروجی می باشد. موج خروجی اینورترها به شکل سینوسی و شبه سینوسی می باشد.
تقریبا همه وسایل الکتریکی بجز بارهای سلفی نظیر انواع موتورها را می توان به اینورترهای شبه سینوسی متصل نمود، در صورتیکه بارهای سلفی را بایستی فقط به اینورترهای سینوسی متصل نمود.
عدم توجه به این توصیه ممکن است باعث وارد آمدن خسارت به اینورتر گردد. تفاوت عمده دیگر بین اینورترهای سینوسی و شبه سینوسی در قیمت آنهاست که اینورترهای سینوسی قیمتی بمراتب بیشتر از اینورترهای شبه سینوسی می باشند.
عوامل موثر در افزایش طول عمراینورتر چیست؟
به منظور اطمینان از این که مبدل ولتاژ در طول عمر مفید خود در بهترین شرایط کاری نگهداری شود نیاز به سرویس و نگهداری به صورت برنامه ریزی شده دارد و همچنین تعویض قطعات در پایان عمر مفید آنها که این امر باعث افزایش طول عمر سیستم می گردد.
مشخصات خروجی مبدل ولتاژچیست و چه وسایلی می توان به آن وصل نمود؟
مشخصات خروجی هر اینورتر با توجه به مشخصات فنی دستگاه مشخص می گردد که شامل:
توان ، ضریب توان؛ ولتاژ ، فرکانس ، ظرفیت تحمل اضافه بار و THD خروجی و غیره
توان هر دستگاه، که مشخص می باشد زیرا با توجه به سفارش شما تعیین می گردد .
ضــریب توان خروجی، که بهتر است بالاتر از 0.8 باشد که ضریب توان اکتیو (وات خروجی را مشخص می کند.)
ولتاژ خروجی که بازه ولتاژ خروجی با تلرانس خروجی آن مشخص می شود. مثلا : 220 +/-20%
چه وسایلی را نمی توان به اینورتروصل نمود؟
اینورترها معمولا دستگاه هایی انعطاف پذیر هستند ، اما نوع خاصی از بارها هستند که نباید آنها را به روش متداول به اینورتر وصل نمود ، این بارها عبارتند از :
لامپهای فلورسنت یا لامپهای گازی
موتورها و کمپرسورها
دستگهاههای تهویه مطبوع
پرینترهای لیزری
هریک از این دستگاهها درحین کارکردن عادی و یا در لحظه روشن شدن ، جریان زیادی از منبع تغذیه خود می کشند مثلآ جریان راه اندازی موتورها معمولا بین 4 تا 10 برابر مقدار نامی آن می باشد.
در صورتی که بخواهیم از اینورتر برای روشن کردن بارهایی با جــریان لحظه ای زیاد مــانند پرینتر های لیزری و موتورها استفاده کنیم ،اینورتر مورد نظر باید از مشخصات الکتریکی قویتری برخوردار باشد و بهتر است با متخصص مشورت نمایید.
اینورترکدام کشورها دارای کیفیت بالا می باشد؟ سازندگان کدام کشورها از معروفیت برخوردارند؟
امروزه خیلی از کشورها اینورتر تولید می کنند و روز به روز به این تولیدکنندگان نیز افزوده میگردد، البته در ایران امروزه بیشتر شرکتها واردکننده اینورتر هستند تا تولید کننده .
بیشتر اینورترهای وارداتی نیز متعلق به شرکت های چینی می باشد که دارای کیفیت های متفاوتی است، روی هم رفته در حال حاضر اینورترهای کشورهای آلمان ، آمریکا و تایوان دارای کیفیت بالاتری از دیگر کشورها می باشند .
در صورت نیاز به کیفیت بالا با IP بالا؛ باید در کشور آلمان و آمریکا به دنبال آن گشت .
انواع باتری های قابل استفاده دراینورترکدامند؟
انواع باتری شامل : سرب اسید ، نیکل کادمیم ، لیتیوم و سیلور آلکالین می باشند.
مناسبترین نوع باتری برای اینورتر نوع سرب اسید (lead – acid) می باشد و بیشتر با درپوش کاملا بسته که نیاز به سرویس و نگهداری ندارد و با ولتاژ 12 ولت استفاده می گردد.
تفاوت پنل خورشیدی با سلول خورشیدی چیست؟
پنل های خورشیدی از سلول های خورشیدی تشکیل می شوند. مجموع چند سلول خورشیدی یک پنل خورشیدی واحد را تشکیل می دهد.
پنل های خورشیدی در چه ولتاژهایی موجود می باشد؟
پنل های خورشیدی در ولتاژهای نامی 12 ولت و24 ولت وجود دارند. پنل های خورشیدی را با موازی کردن و سری کردن ولتاژهای بیشتری به ما می دهند.
آیا پنل های خورشیدی را می توان مستقیم به لوازم خانه وصل نمود؟
خیر؛ زیرا پنل های خورشیدی خروجی ولتاژ مستقیم (DC) دارند در صورتی که تجهیزات خانگی با ولتاژ متناوب (AC) و یا همان برق شهری کار می کند. برای استفاده پنل خورشیدی جهت راه اندازی تجهیزات خانگی باید از یک مبدل برق و یا اینورتر استفاده نمود.
کاربرد ارستر چیست ؟
ارستر به عنوان قطعه ای حفاظتی جهت حفاظت از تجهیزات الکترویکی و برقی در برابر صاعقه استفاده می شود.
نحوه انتخاب ارستر به چه صورت می باشد ؟
بهترین روش انتخاب ارستر مشاوره با یک شخص یا مهندس ماهر در این زمینه می باشد چرا که دانش انتخاب ارستر بسیار گسترده می باشد.
تفاوت ارستر با برق گیر در چیست؟
ما دونوع حفاظت دربرابر صاعقه داریم : 1- حفاظت اولیه 2- حفاظت ثانویه حفاظتی که توسط میله های برق گیر و کابل مسی صورت می پذیرد و اولین برخورد را با صاعقه دارند حفاظت اولیه می نامند. حفاظتی که توسط ارستر صورت می گیرد و کار محافظت در برابر ولتاژ های اضافه وارد شده به سیستم را دارند حفاظت ثانویه گویند.
تفاوت شارژکنتلرلر خورشیدی MPPT با PWM در چیست؟
شارژکنترلر MPPT از بازده ای بیشتری در برابر شارژکنترلرPWM بر خوردار می باشد . معمولا کیفیت شارژ کنترلر MPPT از PWM بیشتر می باشد .
نحوه نصب شارژکنترلر خورشیدی در سیستم های مستقل از شبکه به چه صورت می باشد؟
در سیستم های خورشیدی ابتدا باطری را به شارژ کنترلر وصل کرده تا ولتاژ سیستم توسط شارژکنترلر تشخیص داده شود . سپس پنل خورشیدی را به شارژکنترلر وصل کرده و پس از آن تنزیمات شارژکنترلر را به صورت دستی روی آن انجام داده.
تایمر در شارژ کنترلر خورشیدی به چه معنا می باشد؟
شارژکنترلر تایمر دار به کنترلری گفته می شود که دارای سیستم تنظیم بندی زمان می باشد وبه وسیله آن می توان زمان روشن و خاموش شدن بار را مشخص نمود.
کانکتور MC4 چیست؟
به کانکتورهایی که جهت نصب پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار می گیرند و یا کانکتور خورشیدی گفته می شود. کانکتور MC4 جهت موازی یا سری کردن پنل خورشیدی به کار می رود .
سیستم خورشیدی آفگرید چیست؟(مستقل از شبکه، جدا از شبکه)
سیستم های خورشیدی و یا برق خورشیدی به دو دسته ی آفگرید و آنگرید تقسیم می شوند . سیستم های آفگرید به سیستم هایی گفته می شود که در آنها از باطری استفاده می شود و از انرژی که در باطری ذخیره شده است به عنوان بک آپ در شب مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم آنگرید چیست؟(متصل به شبکه، تزریق به شبکه)
به سیستم های خورشیدی که برق تولیدی از انرژی خورشید را به صورت مستقیم به برق شهر تزریق می کند . سیستم های خورشیدی آنگرید از پنل خورشیدی، اینورتر متصل به شبکه، استراکچر و تابلوهای DC وAC تشکیل شده اند.
آیا می توان از توربین بادی به عنوان شارژ باطری استفاده کرد؟
بله ؛ توربین های بادی که خروجی آنها با ولتاژ DC می باشد را می توان به وسیله شارژ کنترلرهای بادی به باطری متصل نمود و باطری را شارژ کرد .
آموزش نحوه نصب سیستم های خورشیدی به چه صورت می باشد ؟
خیلی از عزیزان از ما سوال می کنند که آیا من می توانم سیستم خورشیدی ویلای خود را خودم نصب کنم وهزینه ای جهت نصب سیستم خورشیدی پرداخت نکنم؟ در جواب باید بگوییم که در صورتی که سیستم خورشیدی شما از توان پایینی برخوردار باشد و فروشنده تجهیزات قطعات مورد نیاز را به صورت نصب آسان به شما تحویل دهد این امکان برای شما وجود دارد . همچنین مهارت فنی خود شخص نیز مهم می باشد .
چگونه توسط انرژی خورشیدی پمپ های آبیاری و کف کش خود را راه اندازی کنیم؟
دو نوع برق خورشیدی جهت راه اندازی پمپ های آبیاری و پمپ خورشیدی وجود دارد . همچنین بستگی به استفاده شما از پمپ آب در طول شبانه روز دارد . در صورتی که از پمپ آب فقط طول روز استفاده کنید این سیستم نیازی به باطری نداشته وهزینه کم تری را در بر می گیرد. اما در صورتی که شما نیاز به استفاده از پمپ آب در زمان غروب آفتاب داشته باشید از آنجایی که انرژی خورشید دیگر وجود ندارد نیاز به باطری خورشیدی جهت ذخیره انرژی خورشید در باطری به عنوان بک آپ و استفاده ان در شب داریم.