همه ما میدانیم باتری چیست و چه کاربردهایی دارد؛ از ساعت دیواری گرفته تا لوازم الکترونیکی و اسباببازی کودکان، همگی با باتری کار میکنند. درواقع باتری وسیلهای کوچک برای تولید و ذخیره نیروی الکتریسیته و درنهایت به گردش درآوردن آن در یک مدار است. ما از باتری استفادههای زیادی میکنیم و همین گستردگی و سهولت استفاده از باتری به حدی است که ارزش بازار جهانی آن به 44 میلیارد دلار میرسد. اما تا به حال از خودتان پرسیدهاید که این حجم از باتری که سالیانه در جهان مصرف میشود، درنهایت به کجا میرود؟ آیا جایگزینی وجود دارد؟
برای پاسخ به این سوال بیایید نگاهی به ساختار باتری بیندازیم.
طرز کار باتری
باتریهای یکبار مصرف، باتوجه به نوعشان، از مواد مختلفی ساخته میشوند؛ اما طرز کار همه آنها تقریبا یکسان است. میدانید که همه مواد دارای انرژی هستند و این انرژی از ذرات بسیار کوچکی به نام اتم که در مدارهای خود میچرخند، سرچشمه میگیرد. باتریها برای استفاده از این انرژی به وجود آمدهاند. در این وسیله یک سر مثبت و یک سر منفی، باعث به گردش درآمدن اتمها و ایجاد جریان الکتریسیته میشوند. این جریان درون باتری باقی میماند تا وقتی که به یک مصرفکننده متصل شود.
انواع باتری
باتریها به طور کلی در دو دسته اولیه و ثانویه تولید میشوند؛ باتریهای اولیه همان باتزیهای یکبار مصرف هستند که همه ما با آنها آشنا هستیم. اما باتریهای ثانویه، باتریهای شارژی هستند که میتوان بارها و بارها از آنها استفاده کرد. این باتریها با استفاده از شارژر، مجددا شارژ و قابل استفاده میشوند.
باتری یکبار مصرف یا قابل شارژ
باتریهای یکبار مصرف از مواد روی، کربن، سولفید لیتیم، آهن و دیاکسید لیتیم ساخته میشوند. این مواد درنهایت وارد چرخه محیطزیست شده و به پسماندهای الکترونیکی تبدیل میشوند و صدمات زیادی به آن وارد میکنند. البته خوب است بدانید که آمار بالای 90 درصد از باتریها بازیافت میشوند؛ شاید با شنیدن این آمار، نفس راحتی بکشید؛ اما حقیقت چیز دیگری است. فرایند بازیافت به خودی خود سبب آلودگی و هزینه بسیاری است.
با این اوصاف استفاده از باتریهای قابل شارژ منطقی به نظر میرسد؛ اما بحثهای زیادی پیرامون این موضوع وجود دارد. اینکه آنها قابل بازیافت و یا بیضرر برای محیطزیست هستند، هنوز مورد شک و گمان است؛ اما واضح است که در صورت استفاده از باتریهای قابل شارژ، تعداد باتری کمتری برای بازیافت خواهیم داشت. چه بسا در آینده، هیچ باتری از کار افتادهای برای بازیافت نخواهیم داشت؛ به این جهت که تکنولوژی در تلاش برای ساخت باتریهایی هستند که هیچگاه خراب و از رده خارج نمیشوند.
تنها چیزی که میتوان به آن مطمئن بود این است که تکنولوژی همیشه راه خودش را پیدا میکند و ما نیز باید با آن همراه باشیم.
از این روی، انتخاب یک شارژر باتری که باتریهای ما را شارژ کند، ارجحیت دارد.
انواع شارژر باتری
شارژر باتری یک وسیله کوچک است که میتواند باتریها را شارژ و مجدد قابل استفاده کند. این وسیله باعث میشود جریان الکتریکی بار دیگر در باتری به حرکت درآید. اینگونه ما میتوانیم باتریهای خود را بارها استفاده و آلودگی کمتری راهی محیطزیست کنیم. همچنین در هزینهها نیز صرفهجویی میشود. شارژر باتری انواع مختلفی دارد و آنها را از لحاظ سرعت شارژ، مواد استفاده شده و میزان هوشمندی، دستهبندی میکنند. مبحث شارژر باتری بسیار گستره است و در این مطلب به شارژر اتوماتیک میپردازیم؛ پیشنهاد میکنیم برای خواندن مطالب جامعتر به مقاله انواع شارژر باتری سری بزنید.
شارژر باتری اتوماتیک
این نوع شارژر از دیگر انواع شارژر هوشمندتر است و به همین دلیل اتوماتیک نام گرفته است. برای توضیح برتری این شارژر نیاز است چند نکته درباره طول عمر باتریها را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
• اولین نکته درباره باتریهای قابل شارژ این است که باید توجه داشته باشید که حداکثر استفاده را آنها بکنید. به این منظور از کارهایی که طول عمر آنها را کاهش میدهند پرهیز کنید. یکی از آنها شارژ کردن بیش از حد آنها است. هر باتری ظرفیت مشخصی دارد که اگر بیشتر از آن به برق وصل باشد، صدمه میبیند.
• دومین مسئله این است که حتی اگر باتری کمی شارژ داشته باشد، نباید آن را به شارژر وصل کنید.
• باید با ولتاژ مناسب و یکسان شارژ شوند.
• نباید داغ شوند.
شارژر باتری اتوماتیک، قادر است ظرفیت باتری را اندازهگیری کرده و به اندازه کافی به آن برق برساند. همچنین هنگامی که باتری به طور کامل شارژ شد، جریان برق را قطع کرده و از خراب شدن آن جلوگیری میکند. این باتریها معمولا دارای یک نمایشگر هستند که اطلاعات کاملی از وضعیت باتری به شما میدهد.
یکی از مزایای شارژرهای باتری اتوماتیک، وجود یک فن خنککننده در آنها است. باتریها هنگام شارژ شدن، به دلیل تبادل انرژی و به وجود آمدن اصطکاک، گرم میشوند که این گرما باعث از بین رفتن مواد سازنده باتری و کمتر شدن تعداد چرخه شارژ آن میشود. وجود این فن خنککننده به افزایش طول عمر باتریها کمک میکند. شارژر باتری اتوماتیک ممکن است نسبت به نوع ساده، کمی گرانتر باشد؛ اما به نظر میرسد سرمایهگذاری خوبی باشد.
شارژر باتری اتوماتیک را میتوانید با آمپرها و ولتاژهای مختلف شرکت فراتاب تهیه کنید. فراتاب یک شرکت ایرانی است که انواع باتری و شارژرهای مختلف را با بهترین کیفیت تولید میکند. شرکت فراتاب به صورت تخصصی به تولید و بهبود این محصولات تمرکز کرده است و شارژر باتری اتوماتیک را با آمپرهای 5، 10، 15، 20، 30، 40، 50 و 60 ارائه میدهد. همچنین این باتریها با ولتاژهای 12، 24 و 48 موجود هستند و میتوانید با مشاورین ما تماس گرفته و آنلاین سفارش دهید.