محصولات

سنسور القایی چیست؟

سنسور القایی چیست؟ - 5.0 out of 5 1 based on 1 vote

سنسور القایی (Proximity sensors) چیست؟


سنسور القایی دستگاهی است که از اصل القای الکترومغناطیسی برای شناسایی یا اندازه گیری اشیا فلزی استفاده می کند. یک سلف وقتی یک جریان از آن عبور می کند ، یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند. متناوباً ، هنگامی که میدان مغناطیسی از طریق آن تغییر می کند ، جریان از طریق مدار حاوی یک سلف جریان می یابد.

 

سنسور القایی چگونه کار می کند؟


یک سنسور عمل فیزیکی قابل اندازه گیری را به یک معادل الکتریکی تبدیل کرده و آنرا پردازش می کند تا سیگنال های الکتریکی به راحتی ارسال و پردازش بیشتری شوند. سنسور می تواند خروجی دهد که آیا یک شی موجود است یا وجود ندارد. (باینری) یا چه مقدار اندازه گیری به آن رسیده است (آنالوگ یا دیجیتال). عملکرد این سنسور به صورتی است که بدون تماس با اجسام فلزی می تواند آن را تشخیص دهد. از این رو عواملی مانند اصطکاک و فرسایشات مکانیکی روی طول عمر آن ها اثری ندارد و می تواند در محیط های آلوده به خاک، روغن، گریس و به خوبی کار کنند. سنسورهای القایی از جریان های القا شده توسط میدان های مغناطیسی برای تشخیص اجسام فلزی نزدیک استفاده می کنند. اگر یک هدف به میدان نزدیک شود جریان های گردابی را القا می کند. این جریان ها به دلیل مقاومت ، برق مصرف می کنند ، بنابراین انرژی در میدان از بین می رود و دامنه سیگنال کاهش می یابد.

 

 

کاربرد سنسور القایی چیست؟


سنسور القایی (Inductive Sensor) سنسوری است که از اصل القای الکترومغناطیسی برای تشخیص یا اندازه‌گیری اشیاء فلزی استفاده می‌کند. در حقیقت جریان در این وسیله از طریق میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود و هنگامی که میدان مغناطیسی تغییر کند، جریان نیز تغییر می‌کند. از این خاصیت می‌توان برای تشخیص اشیاء فلزی که با یک میدان مغناطیسی در تعامل هستند، استفاده کرد. مواد غیر فلزی مانند مایعات یا بعضی از انواع خاک با میدان مغناطیسی تداخل ندارند؛ بنابراین یک سنسور القایی می تواند در شرایط مرطوب یا کثیف هم کار کند. امروزه تقریبا نمی توان اتوماسیون صنعتی را بدون استفاده از سنسور القایی تصور کرد. از سنسورهای القایی برای تشخیص موقعیت اجسام فلزی، در صنایع الکترونیک، مکانیک، اتومبیل، پلاستیک یا مواد غذایی و دیگر صنایع، استفاده می شود. سنسورهای القایی اغلب در کاربردهایی که نیاز به دقت، ایمنی و قابلیت اطمینان بالا دارند، استفاده می شوند و اغلب در شرایط محیطی سخت به کار می روند. سنسورهای القایی کاربردهای بسیاری فراوانی در صنایع مختلف از جمله اتوماسیون صنعتی دارند.

خطوط تولید
خطوط مونتاژ
تشخیص موقعیت
تشخیص حرکت
کنترل حرکت
تشخیص دور موتور
کاربردهای دریایی
صنعت خودرو
مورد استفاده در زمینه های پزشکی به عنوان مثال برای MRI
مورد استفاده در سنسورهای راهنمایی و رانندگی

 

سنسورهای القایی در کجا استفاده می شوند؟


برای اندازه گیری موقعیت از سنسور استقرایی استفاده می شود. آنها معمولاً در محیط های سخت مورد استفاده قرار می گیرند زیرا معمولاً قوی هستند و حتی در محیط های خصمانه می توانند سیگنال های پایداری را ارائه دهند. آنها از یک اصل بدون تماس استفاده می کنند که به آنها عمر طولانی تری می بخشد و از آنها بسیار قابل اعتماد است.

 

اصل کار سنسور مجاورت القایی چیست؟


سنسورهای مجاورت القایی افت مغناطیسی ناشی از جریان های گردابی که توسط یک میدان مغناطیسی خارجی در یک سطح رسانا ایجاد می شود را تشخیص می دهند. یک میدان مغناطیسی AC روی سیم پیچ شناسایی ایجاد می شود و تغییرات در امپدانس ناشی از جریان های گردابی تولید شده روی یک جسم فلزی شناسایی می شود.

 

بخش اصلی تشکیل دهنده سنسورهای القایی:


1. سیم پیچ و هسته فریت
2. مدار اسیلاتور (نوسان ساز)
3. مدار آشکار ساز
4. مدار قطع و وصل کننده خروجی

 

 

سنسورهای القایی برای چه مواردی استفاده می شود؟


برای اندازه گیری موقعیت از سنسور استقرایی استفاده می شود. آنها معمولاً در محیط های سخت مورد استفاده قرار می گیرند زیرا معمولاً قوی هستند و حتی در محیط های خصمانه می توانند سیگنال های پایداری را ارائه دهند.

 

انواع سنسور القایی بر اساس ویژگی فنی:


تعداد سیم‌های سنسور
فاصله دید سنسور
محدوده دمای کارکرد
سرعت یا فرکانس کاری سنسور القایی
خروجی های خاص برای اتصال به شبکه

 

مزایای سنسورهای القایی:

کیفیت بالا
سرعت سوئیچینگ بالا
خطی بودن بالا
دقت بالا
تکرار پذیری بالا
نصب آسان
تعمیر و نگهداری رایگان
قیمت مناسب
عمر طولانی
سازگاری با محیط
مقاوم در برابر شرایط محیطی سخت و مناطق صنعتی که دارای آلودگی، گرد و غبار هستند.

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

طراحی و پیاده سازی M.A