محصولات

مولتی متر چیست

مولتی متر چیست - 5.0 out of 5 1 based on 1 vote

مولتی متر چیست؟


مولتی‌متر (Multimeter) دستگاهی برای اندازه‌گیری چندین کمیت الکتریکی از قبیل ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفیت خازنی و … است، که می‌توان با آن سلامت یا مشخصات قطعات الکتریکی یا الکترونیکی را نیز ارزیابی کرد. به مولتی متر، آوومتر ( AVOmeter ) نیز می گویند که AVO از حروف اول کلمات Volt و Amper و Ohm گرفته شده است چرا که آوومترها ( مولتی مترها ) این سه کمیت را می توانند اندازه بگیرند. مولتی متر ابزاری است که می تواند خواص الکتریکی متعدد را اندازه گیری کند. یک مولتی متر معمولی می تواند ولتاژ ، مقاومت و جریان را اندازه گیری کند ، در این حالت به عنوان یک ولت-اهم-میلی متر  نیز شناخته می شود. مولتی مترهای آنالوگ از یک میکرومتر با یک نشانگر متحرک برای نمایش قرائت استفاده می کنند.  مولتی مترهای دیجیتال  دارای نمایشگرهای عددی هستند و مولتی مترهای آنالوگ را منسوخ می کنند زیرا از مولتی مترهای آنالوگ ارزان تر ، دقیق تر و از لحاظ جسمی مقاوم ترند.


انواع مولتی متر:


مولتی متر ها با توجه به نحوه ساخت و نوع کاربرد و استفاده از آن ها در چهار نوع زیر وجود دارند:
مولتی متر عقربه ای (آنالوگ)
مولتی متر دیجیتالی
مولتی متر رومیزی
مولتی متر انبری

 

 

اصل کار مولتی متر چیست؟


اکثر مولتی مترها ذاتاً ولتاژ را اندازه گیری می کنند و جریان اندازه گیری شده را از طریق مقاومت شنت اندازه گیری می کنند و ولتاژ ایجاد شده در آن را اندازه گیری می کنند. افت ولتاژ به ولتاژ بار معروف است که در ولت در هر آمپر مشخص می شود. در نتیجه. علاوه بر این ، ولتاژ ، مقاومت و تست پیوستگی ، امروزه مولتی متر می تواند مقادیر مختلف الکتریکی مختلف را اندازه گیری کند.

 

انتخاب یک مولتی متر مناسب:


گستره وسیعی از مولتی‌مترها با عملکردها و دقت‌های متفاوتی را می‌توان یافت. یک مولتی‌متر با قیمت پایین نیز سه پارامتر بسیار مهم مدار یعنی ولتاژ، جریان و مقاومت را اندازه می‌گیرد. اما ممکن است طول عمر بسیار پایینی داشته باشد و نیز از دقت کافی برخوردار نباشد. انتخاب یک مولتی‌متر مناسب به کاربرد مورد نظر فرد، سطح تخصص او و نیز توان اقتصادی بستگی دارد. هم چنین مولتی‌متر، یک ابزار اندازه‌گیری است که در الکترونیک از آن استفاده زیادی می‌شود. این وسیله در واقع سه کاربرد ولت‌متر، اهم‌متر و آمپرسنج را با هم به صورت ترکیبی دارد. یک مولتی‌متر به ما اجازه می‌دهد تا بدانیم در یک مدار الکتریکی چه اتفاقی در حال رخ دادن است. هر بار که چیزی در مدار کار نمی‌کند، مولتی‌متر در حل مشکل به کمک ما می‌آید.


دو نوع مولتی متر چیست؟


مولتی مترها بسته به نحوه نمایش نشانه ها به دو نوع تقسیم می شوند: آنالوگ و دیجیتال.  مولتی مترهای آنالوگ ابزار اندازه گیری الکتریکی چند منظوره ای هستند که با استفاده از مقیاس پیکان (آنالوگ) نشان داده می شوند.

 

 

 

مولتی متر برای چه مواردی استفاده می شود؟


مولتی متر دیجیتال ابزاری آزمایشی است که برای اندازه گیری دو یا چند مقدار الکتریکی استفاده می شود.اصولاً ولتاژ (ولت) ، جریان (آمپر) و مقاومت (اهم). این یک ابزار استاندارد تشخیصی برای تکنسین های صنایع الکتریکی ، الکترونیکی است.

 

قسمت های اصلی یک مولتی متر عبارتند از :


ترمینال ها (پروب ها) و دکمه های تنظیم کننده
کلید انتخاب یا سلکتور
صفحه دیجیتال

 

آیا می توانید از مولتی متر به عنوان تست کننده ولتاژ استفاده کنید؟


 مولتی متر یکی از بسیاری از ابزارهای الکتریکی برای بررسی باتری ها و منابع تغذیه ، آزمایش ولتاژ DC را آسان می کند. مرحله 1: پروب های مولتی متر خود را به جک هایی با برچسب ولتاژ مشترک و DC وصل کنید.

 

 

آیا قرار دادن یک مولتی متر در یک خروجی ایمن است؟


تا زمانی که پروب ها به درستی به ترمینال های ولتاژ متصل شده و سوئیچ برد متر روی ولتاژ AC تنظیم شده باشد ، مشکلی نخواهید داشت.  بسیار مراقب باشید تا انتهای پروب را لمس نکنید در حالی که سر دیگر به برق متصل است.

مولتی متر دیجیتال فرق آن با آنالوگ چیست؟


مولتی‌مترهای دیجیتال با بهره‌گیری از مدارهای الکترونیکی و پردازنده‌های ساده، پارامترهای مختلف الکتریکی را اندازه گیری کرده و بر روی نمایش‌گر ال‌سی‌دی نشان می‌دهند. اما مولتی مترهای قدیمی آنالوگ پارامترهای اندازه گیری شده را توسط میتر عقربه ای نمایش می دهند. تفاوت مولتی متر دیجیتال با آنالوگ فقط در نمایشگر نیست شاید بتوان گفت مهم ترین تفاوت در دقت اندازه گیری و تنوع امکانات در مولتی متر های دیجیتال نسبت به آنالوگ است.

جهت مشاوره فنی و خرید می توانید با شرکت اینورتر گروپ در تماس باشید.

شماره تماس:

02133999719

02133999115

 

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

طراحی و پیاده سازی M.A