محصولات

کلید محافظ جان چیست

کلید محافظ جان چیست - 5.0 out of 5 1 based on 1 vote

کلید محافظ جان (RCD) چیست؟


RCD که مخفف Residual Current Device است ، برای ایمنی انسان طراحی شده است و اغلب می تواند جان انسان را نجات دهد. کلید محافظ جان یکی از انواع کلید های حفاظتی برقی می باشد که برای حفاظت اشخاص و تجهیزات، در یک سیستم برقی مورد استفاده قرار می گیرد.اگر بخواهید به طور زنده هر چیزی را لمس کنید (سیمهای لخت و غیره) خطر آسیب در اثر برق گرفتگی را جلوگیری یا به حداقل می رساند. کلید محافظ جان با تشخیص عدم تعادل در مدار کار می کند و به طور خودکار تمام برق را قبل از آسیب یا برق گرفتگی قطع می کند.  RCD یا دستگاه جریان باقیمانده ، وسیله ای برای نجات جان است که برای جلوگیری از شوک الکتریکی مهلک در صورت لمس چیزی زنده مانند سیم خالی ، طراحی شده است. همچنین می تواند تا حدی در برابر آتش سوزی های الکتریکی محافظت کند. به کلید محافظ جان، کلید جریان تفاضلی، کلید جریان باقیمانده و کلید جریان دیفرانسیلی نیز می گویند.

 

انواع کلید محافظ جان:


سه نوع اصلی RCD وجود دارد
1. پلاگین قابل حمل در RCD ها.
2. RCD های Power Point که بعضاً به آن سوکت های ایمنی می گویند.
3. RCD های نصب شده روی ریل Din که در واحدهای مصرف کننده استفاده می شود.
4. کلید های RCCB
5. کلید های RCBO

 

 

آیا RCD همان قطع کننده مدار است؟


تفاوت اصلی بین کلید ایمنی (یا RCD) و قطع کننده مدار ،که اغلب از آن به عنوان فیوز یاد می شود. این است که یک کلید ایمنی از مردم در برابر حوادث الکتریکی محافظت می کند و قطع کننده مدار از سیم کشی و سیستم های الکتریکی در خانه شما محافظت می کند.

 

آیا RCD می تواند از آتش سوزی جلوگیری کند؟


RCD ها دستگاه های بسیار موثری برای محافظت در برابر خطر آتش سوزی ناشی از عیب عایق هستند زیرا می توانند جریان های نشتی را تشخیص دهند. (به عنوان مثال: 300 میلی آمپر) که برای سایر حفاظت ها بسیار کم است اما برای ایجاد آتش کافی است.


تفاوت RCD با RCBO چیست؟


RCD معمولاً از تعدادی مدار محافظت اضافی ایجاد می کند و در صورت شناسایی خطا ، برق را از آنها جدا می کند. RCBO وظیفه قطع کننده مدار و RCD را در یک سوئیچ فراهم می کند. این بدان معنی است که اگر خطایی شناسایی شود ، مدار جداگانه قطع می شود و نه تعدادی مدار. دستگاه جریان باقیمانده (RCD) یا قطع کننده مدار باقیمانده (RCCB) ، دستگاهی است که به سرعت مدار الکتریکی را می شکند تا از آسیب جدی ناشی از برق گرفتگی مداوم جلوگیری کند.در بعضی موارد ممکن است آسیب دیده باشد ، به عنوان مثال اگر انسان پس از دریافت شوک سقوط کند ، یا اگر فرد هر دو آن را را همزمان لمس کند.

 

نحوه نصب کلید محافظ جان:


کلیدهای محافظ جان به عنوان یک محافظ نشتی جریان با دقت بالا در ابتدای خط هر فیدر (تغذیه) قرار می گیرند و در دو مدل دو پل و چهار پل می باشند. در مدل دو پل دو سیم فاز و نول به قسمت ورودی کلید وصل می شوند.

 

 

اساس کار کلید محافظ جان چیست؟

 

اساس کار کلیدهای محافظ جان حفاظت در برق گرفتگی به صورت غیر مستقیم است یعنی در اتصال فاز به بدنه کاربرد دارد و این کلید در برابر تماس مستقیم با برق حفاظت ایمنی مطمئنی نخواهد داشت. در ادامه با جزئیات بیشتری با اصول عملکرد کلید محافظ جان آشنا می‌شویم. اساس کار کلیدهای محافظ جان حفاظت در برق گرفتگی به صورت غیر مستقیم است یعنی در اتصال فاز به بدنه کاربرد دارد و این کلید در برابر تماس مستقیم با برق حفاظت ایمنی مطمئنی نخواهد داشت.

آنها دستگاههایی هستند که در یک واحد سیستم الکتریکی نصب می شوند تا از سیم کشی ، وسایل ثابت و افرادی که از نصب استفاده می کنند محافظت کنند. حفاظت با نظارت مداوم جریان الکتریکی جریان یافته از طریق یک یا چند مدار که از RCD برای محافظت از آنها استفاده می شود ، حاصل می شود. اگر تشخیص دهد که جریان الکتریسیته از یک مسیر ناخواسته مانند یک شخص یا وسیله ای معیوب به پایین در زمین جریان دارد ، RCD مدار را خیلی سریع خاموش می کند و خطر یا مرگ ، جراحت یا آتش سوزی را کاهش می دهد.

 

کلید محافظ جان:


انواع روش‌های حفاظت در برابر برق گرفتگی:
۱ - حفاظت توسط ولتاژپایین، ولتاژ کاری پایین و محدود کردن انرژی
۲ - حفاظت توسط عایق بندی
۳ - حفاظت توسط پوشش‌ها و روکش‌ها
۴ - حفاظت توسط ایجاد فاصله
5- حفاظت توسط سیم ارت

 شماره تماس:

02133999115

02133999719

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

طراحی و پیاده سازی M.A