محصولات

یخچال خورشیدی چیست؟

یخچال خورشیدی چیست؟ - 4.3 out of 5 1 based on 3 votes

 نحوه عملکرد یخچال خورشیدی :

راه های زیادی وجود دارند که می توان انرژی خورشید را با طرح تولید سرما ادغام کرد. سرمایش خورشید را هم می توان از راه گرمایش خورشیدی به عنوان منبع گرمایی و هم از راه فتوولتائیک به عنوان منبع الکتریکی ایجاد کردن این کار را می توان با روش های جذبی و جذب سطحی از طریق گرمایش و یا به وسیله از یک یخچال معمولی که برق آن از فتوولتائیک تامینات می شود انجام داد. سرمایش خورشیدی خصوصاً برای سرد نگه داشتن واکسن ها در مناطق که الکتریسیته در دسترس نیست یا برای سرمایش مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد. انواع روش سرمایش خورشیدی :

یونیت  جذب سطحی :

جامد های، که جاذب نامیده  شوند، به شکل فیزیکی و بازگشت پذیر می توان مقادیر زیادی بخار را که سیال جذبی  نامیده می شود خود جذب کند. این پدیده در قرن نوزده به وجود آمد و تراکم بخار جذبی درون جامد جاذب بستگی به دمای زوج یا ترکیب جاذب و جذب شونده و نیز فشار بخار دارد. اگر فشار ثابت باشد می تواند با تغییر داد درجه حرارت موجب جذب یا بازپس دهی ماده جذبی وسیله جاذب شد. این راه، مبنای کارکرد سیستم خورشیدی مصرف کند از سیکل جذب بخار باشد.

 زوج جاذب جذب برای کار کردن در مبرد خورشیدی  ویژگی های را داشته باشد:

مبرد با گرمای نهان بالا

زوج کاری با خواص ترمودینامیک بالا

دمای بازگشتی کوچک در مواجه شدن با فشار و دمای کاری

ظرفیت گرمای پایین:

زوج آب آمونیاک بیشتر استفاده را در بین سیستمهای موجود دارد و استفاده از زوجهای جذبی مناسب تر برای سیستمهای خورشیدی در حال بررسی و مطالعه است. بازده این سیستمها توسط دمای کندانس محدودیت شود، و بدون استفاده از تکنولوژیهای سطح بالا امکان کاهشی آن وجود ندارد.  مثل، برج های خنک  و رطوبت زدا  برای تولید آب سرد برای کنداس کردن آمونیاک در فشار پایین مصرف شود. از جمله معایب ذاتی زوج آب- آمونیاک این است که لوله ها و مخازنی با ضخامت بالا نیاز دارند، خوردگی ناشی از آمونیاک، مشکلات برودت و جدا کردن آب از آمونیاک نیز می باشد. چند زوج دیگر نظیر زئولیت- آب، زئولیت- متانول و متانول-کربن فعال در حال بررسی و مطالعه هستند که از میان آنها نوع مناسب تری انتخاب گردد. تا به حال زوج متانول کربن فعال برترین نتیجه را داشته است .

یونیت جذبی :

طرح جذبی جذب و گرفتن رطوبت ماده ای که رطوبت گیر نامیده می شود. رطوبت گیر یا جاذب موادی هستند که قابلیت جذب و در برگیر گازها یا مایعات را در خود دارد و میل ترکیبی ویژه ای با آب دارند. در حین جذب، ماده جاذب با گرفتن رطوبت، یک تغییر شیمیایی پیدا میکند، برای مثال می توان به نمک طعام اشاره کرد که زمان جذب رطوبت تغییر فرم داده و از جامد به سیال تبدیل می شود. ویژگی وابستگی رطوبت گیرها به رطوبت، این مواد  برای واکنش های شیمیایی جداساز خیلی سودمند ساخته می باشد.

سیستم جذبی شبیه سیستم تهویه مطبوع بخار هست ولی در مرحله فشار با هم تفاوت دارند. به طور کلی یک جاذب، قسمت کم فشار، یک سیار مبرد تبخیر شده را جذب می کند. پر استفاده تر ترکیب مایعات شامل لیتیم برمید- آب  که بخار آب نقش سرد کننده را ایفاد می کند و آمونیاک- آب  که آمونیاک سرد کننده است.

یخچال های خورشیدی با عایق ضخیم و استفاده از کمپرسور DC  مشخص می شوند. یخچال های طبیعی و کولرهای واکسن با استفاده از خورشید به طور سنتی از ترکیبی از پنل های خورشیدی و باتری های سرب برای ذخیره انرژی برای روزهای ابری و شب ها در غیاب نور خورشید استفاده می کنند تا محتوای آنها خنک شود. این یخچال ها گران هستند و به باتری های سنگین اسید سرب نیاز دارند که به ویژه در آب و هوای گرم ، رو به وخامت می روند ، یا برای اهداف دیگر سوء استفاده می شوند. علاوه بر این ، باتری ها به تعمیر و نگهداری نیاز دارند ،  باید تقریباً هر سه سال یکبار تعویض شود و باید به عنوان پسماندهای خطرناک که احتمالاً منجر به آلودگی سرب می شوند ، دفع شود.  این مشکلات و در نتیجه هزینه های بالاتر مانعی برای استفاده از یخچال های خورشیدی در مناطق در حال توسعه بوده است.
در اواسط دهه 1990 ناسا کار خود را بر روی یخچال با انرژی خورشیدی آغاز کرد که از مواد تغییر فاز به جای باتری برای ذخیره انرژی حرارتی به جای انرژی شیمیایی استفاده می کرد. فنآوری حاصل تجاری شده و برای ذخیره سازی محصولات غذایی و واکسن ها مورد استفاده قرار می گیرد. یخچال و فریزرهای مستقیم خورشیدی نیازی به باتری ندارند ، درعوض از انرژی حرارتی برای انرژی خورشیدی استفاده می کنند. این یخچال ها به طور فزاینده ای برای ذخیره واکسن در مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار می گیرند.

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

طراحی و پیاده سازی M.A